Mladi i zdravlje

Mladi i zdravlje

Mladi i zdravlje

 

Posebni program „Mladi i zdravlje“ realizira se kroz dva zasebna programa – jednom, koji se temelji na konceptu zdravlja, i drugom, temeljenom na volontiranju učenika.
Program temeljen na zdravlju učenicima pruža mogućnost razvitka zdravstvene kulture. Cilj programa je unapređenje zdravlja učenika, sprječavanje pojave i razvoja bolesti kao i osiguravanje optimalne kvalitete života. Učenicima se kroz predavanja, radionice i projekte, omogućuje stjecanje znanja i vještina pomoću kojih mogu razviti osobne stavove i konkretne sposobnosti, korisne za upravljanje vlastitim zdravljem.

Program temeljen na volontiranju namijenjen je učenicima Doma s ciljem razvoja odgoja za volontiranje. Aktivnosti rada s učenicima usmjerene su na razvijanje uvjerenja o važnosti pomaganja drugima kao i razumijevanje ljudi kojima se pruža pomoć. Volonterski rad učenicima će pomoći razviti empatiju prema ljudima u potrebi. Kroz program volontiranja učenici će usvojiti nova znanja i vještine, kao i uspostaviti nova poznanstva. Razvijanjem volonterskih vještina učenici će steći potrebno iskustvo koje će kasnije moći koristiti u aktivnom sudjelovanju u društvu.

Voditeljica programa Mladi i zdravlje:  Slobodanka Subotić mag.med.techn

Postani pružatelj prve pomoći

Program namijenjen učenicima i odgajateljima u cilju edukacije o postupcima prve pomoći. Predavanjem i vježbama učenici i odgajatelji naučit će primijeniti postupke kojima će moći pravodobno i na pravi način pružiti prvu pomoć. Program će trajati od ožujka do svibnja u kojem sudjeluje 25 učenika i 5 odgajatelja. Nakon završetka edukacije održat će se pismeno i praktično testiranje , svi polaznici postat će pružatelji prve pomoći a najbolji će biti nagrađeni posebnim nagradama.