Stazom kreativnosti od Bjelovara do Zagreba

Stazom kreativnosti od Bjelovara do Zagreba

Stazom kreativnosti od Bjelovara do Zagreba

 

Protekli tjedan bio je bogat aktivnostima u Domu, ali i izvan njega. Započeo je obilježavanjem Svjetskog dana poezije. Učenici su slatkim zalogajima dodali neke od najljepših stihova svijeta. Podijeljeni su učenicima sa željom da se potakne ljubav prema čitanju i književnosti.

Svjetski dan osoba s Down sindromom ima za cilj upozoriti na važnost kvalitetne društvene integracije osoba s ovom dijagnozom. U svijetu se tradicionalno obilježava prigodnom gestom nošenja čarapa različitih boja kao simbol poštivanja raznolikosti. Svestrana Antonija Putić bila je naš gost te održala predavanje „Kina nikad ne spava“. I ovaj je put učenicima približila kulturu, običaje i način života u ovoj dalekoj i prekrasnoj zemlji.

Za kraj, bili smo aktivni i vrijedni izvan našeg Doma. Dobili smo poziv kolega i prijatelja iz Učeničkog doma Novi Zagreb kojem smo se rado odazvali. Naše su učenice u pratnji odgajateljica sudjelovale na kreativnoj radionici izrade kostima s kojima će biti dio međunarodne karnevalske povorke. Projekt pod nazivom „Nevera s Kvarnera“ na taj će način ujediniti kreativnost, trud i zalaganje učenika iz različitih zemalja, a povorka će biti održana u Rijeci 19. lipnja ove godine.

Podijeli, kopiraj link ili printaj!