Odgovorno djelovati

Odgovorno djelovati

Odgovorno djelovati

 

Kroz godine u našem smo Domu uvijek rado ugostili vanjske suradnike i predavače, stručnjake iz raznih područja društvenih interesa, koji su našim učenicima nesebično prenijeli svoja znanja i iskustva. Ovaj put radionicu o nasilju u mladenačkim vezama kao dio projekta „Ljubav voli, a ne boli“ održala je Iva Čatipović, mag.iur., zaposlena kao koordinatorica i savjetnica za pravna pitanja u SOS Rijeka – centru za nenasilje i ljudska prava. Interaktivna radionica našim je učenicima bila edukativna, zanimljiva i korisna.

Prijateljska nogometna utakmica između učenika našeg Doma i Učeničkog doma Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica odigrala se prošlog tjedna. Učenici su odmjerili snage u sportskom i prijateljskom duhu. Malonogometaši našeg Doma bili su sretniji i spretniji te su ostvarili zasluženu pobjedu.
Povodom Svjetskog dana Roma u sklopu aktivnosti Domskog kina, uz već nezaobilazne kokice i sok, učenicima je prikazan dokumentarni film „Zoričin novi život“, priča o životnim odabirima i snazi svakog pojedinca.

U travnju obilježavamo i Svjetski dan zdravlja. Obilježili smo ga u suradnji s našim učenicima, budućim zdravstvenim djelatnicima, koji su mjerili šećer, tlak i tjelesnu masu učenicima i zaposlenicima Doma, uz snažno promicanje poruke o važnosti brige o zdravlju i ispravnim životnim navikama.

 

 

Podijeli, kopiraj link ili printaj!