Domski kviz znanja

Domski kviz znanja

Domski kviz znanja

Ove godine odgajatelji su odlučili ispitati opće znanje učenika Doma. Osmislili su nešto više od 600 pitanja koja testiraju opće znanje iz područja hrvatskog jezika i književnosti, povijesti, geografije, biologije, sporta, kinematografije, kulture, tradicije, glazbe… U svakoj odgojnoj skupini proveden je kviz znanja, a učenici su pomoću aplikacije Kahoot bilježili svoje odgovore. Prva tri učenika prema končanom rezultatu u kvizu znanja izabrani su kao predstavnici odgojne skupine u daljnjem natjecanju.

Polufinale održano je u četvrtak, 21. ožujka 2019., u blagovaonici našeg Doma. Nasumičnim izvlačenjem odlučeno je da će se u prvom polufinalu natjecati predstavnici 1., 4., 6., 7. i 8. odgojne skupine, dok je drugo polufinale bilo rezervirano za predstavnike 2., 3., 5., 9. i 10. odgojne skupine. S obzirom da su natjecanje mogle nastaviti dvije odgojne skupine iz svakog polufinala, svi predstavnici dali su sve od sebe kako bi se kvalificirali u prvo finale Domskog kviza znanja. U ponedjeljak navečer (25.3.2019.) predstavnici 3., 4., 5. i 7. odgojne skupine odmjerili su snage u finalnom ispitivanju općeg znanja. Svi predstavnici pokazali su zavidnu razinu znanja. Na četvrto mjesto plasirali su se predstavnici 5. odgojne skupine, treće mjesto zauzeli su predstavnici 4. odgojne skupine, a drugo predstavnici 3. odgojne skupine. Prvo mjesto zajedno s prijelaznim peharom i ulaznicama za kino osvojili su predstavnici 7. odgojne skupine Maja Drenovac i David Palijan. Svi učenici koji su se natjecali u finalu bili su nagrađeni priznanjima i čokoladama.

Domski kviz znanja ove godine održan je po prvi puta te želimo da ovo zabavno i nesvakidašnje ispitivanje znanja postane tradicionalni događaj u našem Domu.