DOMIJADA I DOMSKI BLUES

DOMIJADA I DOMSKI BLUES

DOMIJADA I DOMSKI BLUES

…Živimo, pjevamo, ljubimo…u Domu glave gubimo…

Mladi smo, pjevamo, ljubimo…

U Domu mi živimo…

 

  1. godine nastao je DOMSKI BLUES. Ideja, zaigranost i kreativnost mladih zanesenjaka i zaljubljenika u glazbu, pretočena je u stihove. Stihovi koji na iskren i autentičan način oslikavaju zbilju i svakodnevnicu, spontane rituale, pravila i navike života u Domu. Realizirana je želja da se kroz pjesmu prožetu mladenačkim zanosom i bezbrižnošću, zorno oslika jedan sasvim običan dan u životu učenika. S odmakom vremena, DOMSKI BLUES postati će iskonski simbol i zaštitni znak učeničkih domova, sastavni dio svake DOMIJADE i podsjetnik na prošla vremena, događaje, naraštaje.

Kroz godine i među generacijama učenika učeničkih domova diljem Lijepe naše, DOMSKI BLUES postaje hit, početak i kraj regionalnih i državnih Domijada.

  1. godine DOMSKI BLUES proglašen je službenom himnom učeničkih domova Republike Hrvatske. Dvadeset godina nakon premijerne izvedbe, slavimo okrugli jubilej naše himne i hita. Pjesme u kojoj osobni identitet pronalaze mnogobrojni naraštaji učenika, koji su dio svoje mladosti i odrastanja proveli u učeničkom domu. Taktovi pjesme koji bude sjećanja i nostalgiju, kao podsjetnik na vremena bezbrižnosti i lijepih druženja, stvaranja novih poznanstava, rađanje novih simpatija i ljubavi.

Dvadeset godina nakon premijerne izvedbe, DOMSKI BLUES hodnicima Domova odzvanja glasno i prkosno, odolijevajući izazovima vremena u kojem živimo. Stihovi i rime pjesama nemaju rok trajanja. One simboliziraju trenutak, emociju i inspiraciju pojedinca…

Osobnih doživljaja i čežnje za prošlim vremenima, nestrpljivo i nadahnuto iščekujući budućnost…