PISMO JEDNOJ GENERACIJI

PISMO JEDNOJ GENERACIJI

PISMO JEDNOJ GENERACIJI

Odlaze naši maturanti.

Još jedna u nizu dragih nam i posebnih generacija, koja je svoje životne snove gradila unutar zidina učeničkog doma, starog i novog. Ove godine emocije su snažne i posebne, nadasve simbolične, isprepletene čudnim osjećajem nedovršenog posla. Poput pisca koji nije stigao napisati zadnje stranice svoje knjige, svojeg životnog djela. Puno je toga što smo vam htjeli reći i zajedno organizirati na kraju jednog nezaboravnog i zajedničkog putovanja.

Nažalost, došlo je neko čudno vrijeme okovano svakodnevnim promišljanjem o budućnosti i životu dan nakon. Ni sami nismo imuni na strahove i upitnike koji nas proganjaju jer smo sasvim malena i obična bića na stazi života kojom svakodnevno koračamo. Vi ste sada na kraju jedne staze, ali i na početku druge, još duže i izazovnije. Vaša je budućnost u vašim rukama, spoznaja koja ohrabruje i motivira. Hvala vam na svakom osmjehu, spontanosti, razgovoru, plesu, sportskim uspjesima. Bili ste sve ono što jedan mladi život pun mašte, avanturizma i zaigranosti nosi u sebi. Generacija mladih i vedrih ljudi, jasnih vizija i želja, nasmijana, duhovita, svoja, ista, a tako različita. Nekada djeca, različitih obiteljskih sudbina i neiskvarenih osmjeha, danas izgrađene osobnosti. Uz vas i s vama i mi smo postajali bolji, drugačiji, moderniji ljudi. Neki od nas razumniji i tolerantniji, svakako maštovitiji i kreativniji. Jednostavno, učili smo jedni od drugih na zajedničkoj stazi uspona i padova, straha, radosti i izazova…stazi života.  Reći će naši iskusniji odgajatelji da svaka generacija mladih ljudi nosi svoje. Nove izazove, nova iskustva, ponekad brige i probleme. Na zadnjoj stanici našega putovanja, sabiremo dojmove i učinjeno i pri tome mislimo na vas. Tu smo i uz vas,  kao jedan mali, a tako poseban dio vaših bića, oslonac i utjeha na putu životnog  sazrijevanja i izgradnje vlastitog identiteta. Hvala vam što ste bili to što jeste, što ste nove okolnosti i izazove prihvatili karakterno, hrabro i odvažno. Prilagodili ste se i zato smo ponosni. Odrasli ste i na pravom putu. Živite svoj san, imajte ga i gradite u svom malenom svemiru, gdje je i neostvarivo ponekad ostvarivo.

Vi sve možete i znate i u to smo sigurni. Težite novim učenjima, upijanju novih znanja, nadogradnji postojećeg. Hrabro i prkosno stremite novim visinama i vjerujte da je ponekad nedokučivo uistinu dokučivo.

Vjerujemo u vas i zato smo sigurni da ćete postati ono što želite.