Folklorna skupina

Folklorna skupina

Folklorna skupina

Folklorna skupina Doma učenika srednjih škola Bjelovar djeluje od 1969. godine.

Svoje nastupe učenici su tijekom godina uspješno prikazali i osvajali prva mjesta na regionalnim Domijadama u Varaždinu, Virovitici, Križevcima, Kutini, Ivanić-Gradu, Garešnici, Čakovcu, Bjelovaru i pri tome se plasirali na državnu Domijadu. Posebno su se istaknuli na državnoj Domijadi u Zatonu, Umagu i Rovinju.

1998. – 1. mjesto na državnoj Domijadi u Rovinju – SLAVONSKE KRALJICE –koreograf Dubravko Kovačević;

2000. – 2. mjesto na državnoj Domijadi u Umagu – NA IVANJSKO NAVEČERJE –koreograf Dubravko Kovačević;

2001. – 1. mjesto na državnoj Domijadi u Umagu – MEĐIMURSKI SVATI- koreograf D. Kovačević;

2016. – 3. mjesto na državnoj Domijadi u Rovinju –TANCOLJUNK, ZATANČIME, ZAPJEVAJMO –koreograf Snježana Srdić;

2017.- 1. mjesto na državnoj Domijadi u Rovinju – AJMO RODE SKUPA ZAPIVATI –koreograf Romana Fezi- Martinić, Filip Martinić;

2018.- 1. mjesto na državnoj Domijadi u Rovinju – KRENI KOLO , KRENI BOLJE – koreograf Romana Fezi- Martinić, Filip Martinić.

Voditeljica Folklorne skupine je prof. Mirjana Pintar-Mihajlović.

Od 1998. do 2005. godine Folklorna skupina dobiva posebno priznanje Bjelovarsko-bilogorske županije za zapažene rezultate i uspješno predstavljanje naše županije na državnim natjecanjima.

Folklorna skupina nastupa na priredbama u Domu i gradu, a svake godine se predstavi i na tradicionalnoj priredbi „Bjelovaru s ljubavlju“.

Kroz Folklornu skupinu prošle su brojne generacije učenika, mnogi od njih su danas poznati glazbenici, liječnici, profesori i sl. Svi oni su svoj boravak u Domu obogatili pjesmom i plesom, njegujući ljubav prema folkloru i kulturnoj baštini.

Njihova radost druženja uz pjesmu i njihovi plesni koraci utkani su u naša srca i prenose se na generacije koje dolaze.