PLESNI KORACI KROZ DOM

PLESNI KORACI KROZ DOM

PLESNI KORACI KROZ DOM

Proljeće svake školske godine donosi bogatstvo aktivnosti i događaja u našem Domu. Pored školskih obaveza i dotjerivanja ocjena, ova faza školske godine posvećena je aktivnoj pripremi za Regionalnu, a potom i Državnu domijadu.

Za učenike koji žive u Domu  to su izrazito posebni, važni te nadasve emotivni događaji, na kojima ponosno predstavljaju stečena znanja, vještine, kreaciju i maštovitost, sve naučeno u proteklom razdoblju. Nažalost, ove godine se nije održala Regionalna domijada, a neće biti ni 45. Državne domijade. Neće biti prilike da ponosno i hrabro prezentiramo glazbu, glumu, sport, ples, pjesmu…

Uživamo u nezaboravnom druženju, gradimo neka nova prijateljstva, otkrivamo nove izazove i iskustva, pomičemo vlastite granice, otkrivamo i saznajemo nešto novo o sebi.

Godinama uspješno i s ponosom njegujemo ljubav prema narodnoj baštini i tradiciji naših starih kroz FOLKLOR. Nestrpljivo smo se veselili novim izazovima, prezentaciji nove koreografije, nošnje, kao ponosno iskazivanje zahvale nekim davnim, ali nikada zaboravljenim vremenima i običajima.

Tradicija plesnog izričaja zauzima posebno mjesto kroz povijesni razvoj našeg Doma. Uvažavajući kulturno bogatstvo folklora kao identiteta jedne zajednice, manje ili veće, naš je Dom kroz godine predanog rada folklorne skupine, prožetog entuzijazmom i emocijom, ponosno prezentirao folklorne običaje mnogobrojnih krajeva i zajednica naše domovine,  uključujući i nacionalne manjine. Stoga je izazov svim aktivnim i nadolazećim generacijama učenika, zaljubljenika u folklor, entuzijasta, ponosno i odgovorno njegovanje baštine i tradicije naših starih.

Neizbrisiva su i trajna vrijednost brojni nastupi, pohvale i priznanja, kao nagrada za  dugogodišnji trud  i predanost učenika, odgajatelja i vanjskih suradnika. Od 2016. godine u folklor su uključeni svi zaposlenici Doma, a već sljedeće godine formirana je folklorna skupina sastavljena od brojnih profesorica i profesora iz svih srednjih škola našega grada. Kroz redovite tjedne probe, ostvareno je i nekoliko zapaženih nastupa i plesnih obrada.

Pogledajte kako se u slobodno vrijeme ponosno njeguje baština LIJEPE NAŠE, kroz zajedničke plesne korake učenika i profesora…

Kroz povijest i tradiciju koračamo ponosno i zajedno !